top of page

PIIRUSTUS-ILLAT

Piirustusillat

Suomen Taideyhdistys järjestää elävän mallin croquis-piirustusiltoja Helsingin Taidehallissa (Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki) tiistaisin klo 18–20. Piirustusilloissa ei ole opetusta, vaan mallia ja vaihtuvia asentoja piirretään omassa rauhassa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lipunmyynti alkaa Taidehallissa klo 17.45. Piirtäminen alkaa klo 18.15 ja loppuu klo 20.00.

2024

Tammikuu: 2.1. / 23.1. / 30.1.

Helmikuu: 6.2. / 13.2. / 20.2. / 27.2. / HUOM. Torstaina 29.2. erikoiscroquis

Maaliskuu: 12.3.

Huhtikuu: 2.4. / 9.4. / 16.4. / 23.4.

Toukokuu: 7.5. / 14.5.

Kesäkuu: To 13.6. / 18.6. / 25.6. 

Heinäkuu: Ei piirustusta

Elokuu: 6.8. / 13.8. / 20.8. / 27.8

Syyskuu: 3.9. / 10.9. / 17.9. / 24.9.

Huomaa, että aikataulu päivitetään aina näyttelyn vaihtuessa.

 

Liput: 10 € / Suomen Taideyhdistyksen jäsenille 5 €
Sarjaliput: 40 € / 5 kertaa ja 70 € / 10 kertaa

 

Muistathan, että pääsylipun ja sarjakortin voi ostaa paitsi maksukortilla ja käteisellä, myös seuraavilla maksuvaihtoehdoilla: Smartum, Edenred, Tyky, Eazybreak ja ePassi. Museokortti ei käy maksuvälineenä piirustusilloissa.

 

Otathan omat piirustusvälineet mukaan. Tervetuloa!

Lue lisää Suomen Taideyhdistyksen järjestämistä croquis-illoista täältä.

 

INFOA PIIRUSTUSILLOISTA:

 

Jotta Taidehallin tiiviissä tiloissa olisi kaikilla mahdollisimman mukava olla, muistathan seuraavat ohjeet:

 

Piirustusiltojen lipunmyynti alkaa aikaisintaan klo 17.45. Lipunmyyntiin jonottaminen on alkanut viime aikoina jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Pyydämme huomioimaan muut näyttelyvieraat ja jonottajat, jotta odottaminen sujuisi hyvässä hengessä. Huomioithan, että istumapaikkaa ei voi varata ennen lipun lunastamista kassalta.

 

Toivomme, että jätät ylimääräiset tavarat alakerran naulakkoon tai lukollisiin lokeroihin mahdollisten vahinkojen välttämiseksi.

 

Ethän lähde siirtämään piirtäjille varattuja tuoleja, jotka on sijoiteltu siten, että kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavalle. Piirrämme aina taideteosten keskellä, joten huomioithan kaikessa toiminnassasi teosturvallisuuden.

 

Kevään aikana esillä olevan Lars-Gunnar Nordströmin näyttelyn aikana näyttelysaleihin ei saa viedä lainkaan juomaa eikä ruokaa. Voit nauttia mahdolliset eväät tauon aikana alakerran aulassa.

 

Huomioithan muut piirtäjät laittamalla oman puhelimen äänettömälle piirtämisen ajaksi. Teroita kynäsi roskakoriin, ja jätä oma piirustuspaikkasi siistiksi tapahtuman päätyttyä.

 

Kiitos yhteistyöstä; nähdään piirustusillassa!

Arkisto / Croquis

Arkisto

Croquis musiikilla

KEVÄT 2024

Helmikuun lopulla piirtäjät pääsevät nauttimaan erikoisillasta, kun muusikko ja säveltäjä Tapani Rinne tulee värittämään tunnelmaa upealla soitollaan. Elävää mallia piirrettäessä Rinne luo vahvan ja tunteet herättävän kokemuksen piirtämiseen. Rinne on myös luonut äänimaailman Marja Pirilän näyttelyyn Valon tähden, joka on parhaillaan avoinna Taidehallissa. 

Instrumentalisti Tapani Rinne on kokeellisen ja innovatiivisen klarinetin ja saksofonin soittotyylin mestari. Erityisesti Rinne tunnetaan yhtyeestä RinneRadio ja hänet on palkittu arvostetulla Teosto -palkinnolla.

rinne kuvaaja kai savonniemi mv_web.jpg

Akrobatiacroquis

SYKSY 2019

Syksyn liikecroquis tarjoaa piirtäjille uudenlaisia haasteita, kun sirkustaiteilija Petri Ekqvist ryhtyy temppuilemaan Taidehallin näyttelytiloissa. Akrobatia on nimitys taituruus- ja sirkusvoimistelulle. Suomen

Petri Ekqvist on taiteen ja työhyvinvoinnin ammattilainen, jolla on kokemusta erityisesti tanssijana ja sirkustaiteilijana yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Hän on esiintynyt laajasti sekä Suomessa että ulkomailla erilaisissa produktioissa niin maalla ja merellä kuin ilmassakin. Tällä hetkellä Petri työskentelee mm. tanssijana, tanssinopettajana ja personal trainerina sekä yrittäjänä suunnitellen hyvinvointipalveluja erityisesti yritysten ja niissä toimivien henkilöstöjen tarpeisiin.

Akrobatiacroquis-illoissa keskitytään akrobatian ja liikkeen väliseen yhteyteen: voimistelu- ja käsilläseisonta-asennot sekä liikkeet haastavat piirtäjiä tarkastelemaan ihmiskehoa uudella tavalla.

KUVA: Patrik Rastenberger

Malli ja soitin

SYKSY 2018

Muusikko ja laulaja Nenonen on jälleen piirrettävissä Taidehallissa bassoineen musiikin kera. Aluksi croquis-piirustusta, sitten pitempiä asentoja. 

Huom! 27.9. ja 25.10. mallina on kitaristi Jani Luomajärvi.

PIIRUSTUS: Tim Patrick

Liikecroquis

KEVÄT 2018

Tule kokeilemaan liikkuvan mallin piirtämistä! Piirtäminen alkaa staattisesta asennosta, joka muuttuu hitaasti liikkeeksi. Staattiset asennot vuorottelevat liikkeen kanssa. Liikkuvana mallina työskentelee butotaiteilija Ken Mai.

Ken Mai on japanilainen butotaiteilija, koreografi, opettaja ja joogi. Hän on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 2006 sekä harjoittanut butotanssia yli 25 vuoden ajan. Nykyään hän esiintyy ja opettaa monissa eri maissa ympäri maailmaa.

KUVA: Patrik Rastenberger

Nykytanssicroquis

KEVÄT 2020

Kevään 2020 liikecroquis-illoissa keskitytään kehollisiin näkökulmiin ja liikkeen virtaukseen nykytanssissa.

Mallina toimii tanssija ja tanssinopettaja Minttu Pietilä, jonka intohimona on liike ja sen fyysinen tutkiminen. Minttu on valmistunut Tukholman balettiakatemiasta vuonna 2010 ja saanut inspiraatiota ja vaikutteita erilaisista nykytanssin suuntauksista lukuisilta kursseilta ympäri Eurooppaa. Valmistumisensa jälkeen Minttu on työskennellyt monissa näyttämöteoksissa (Ooppera Skaala, Svenska Teatern, Kansallisooppera) sekä vapaan taidekentän nykytanssiproduktioissa. Viime vuosina Minttu on tehnyt myös useita tanssivideoteoksia, joissa liikkeen visuaalinen kerronta korostuu.

 

Nykytanssicroquis-illoissa kehollinen mielikuvitus on keskiössä, kun tanssija liikkuu Taidehallin näyttämötilassa liikekieltään varioiden. Musiikki soi suoraan napista tanssijan korvaan, joten piirtäminen tapahtuu hiljaisuudessa.

KUVA: Susanna Alatalo

Baletticroquis

KEVÄT 2019

Miten vangita baletin lyyrisiä liikkeitä paperille? Miltä kehon linjaus näyttää relevéssä, tanssijan noustessa kärkitossuilla varpailleen?

 

Suomen Taideyhdistyksen järjestämässä liikecroquis’ssa keskitytään havainnoimaan baletin tarjoamia liikkeitä ja balettitanssijan kehon anatomista rakennetta.

Mallina baletticroquis’ssa toimii Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2017 valmistunut ammattibalettitanssija Jessi Räty. Ballet Finland -ryhmässä tanssiva Räty on esiintynyt Suomen kansallisbaletin lapsipääosan roolissa Pähkinänsärkijässä sekä myöhemmin harjoittelijana Joutsenlammessa sekä Pähkinänsärkijässä.

KUVA: Patrik Rastenberger

Liikecroquis

SYKSY 2018

Tule kokeilemaan liikkuvan mallin piirtämistä! Piirtäminen alkaa staattisesta asennosta, joka muuttuu hitaasti liikkeeksi. Staattiset asennot vuorottelevat liikkeen kanssa. Liikkuvana mallina työskentelee butotaiteilija Ken Mai.

Ken Mai on japanilainen butotaiteilija, koreografi, opettaja ja joogi. Hän on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 2006 sekä harjoittanut butotanssia yli 25 vuoden ajan. Nykyään hän esiintyy ja opettaa monissa eri maissa ympäri maailmaa.

KUVA: David Uriegas

Malli ja soitin

KEVÄT 2018

Brightonissa viime vuodet vaikuttanut kontrabasisti ja laulaja Nenonen – aiemmin Laura and the Bass -nimellä tunnettu muusikko ja kokenut taidemalli – on piirrettävissä bassoineen Taidehallilla.

Illan aikataulu: aluksi muutama croquis-asento, sitten kaksi puolen tunnin asentoa osittain kontrabassomusiikin kera. Kaksi kymmenen minuutin taukoa.

PIIRUSTUS: Tim Patrick
bottom of page