top of page

Työpajoja, kursseja, luentoja

Suomen Taideyhdistys järjestää teemallisia taidetyöpajoja, luentoja ja lyhytkursseja, jotka soveltuvat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin taiteen harrastajille. Voit tutustua menneisiin työpajoihin ja muihin tapahtumiin täällä.

Koronatilanteen johdosta tapahtumia ei toistaiseksi järjestetä. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme jatkosta verkkosivuillamme sekä yhdistyksen Instagramissa.

MUUT TAPAHTUMAT

Arkisto / Muut tapahtumat

Arkisto

Graffitityöpaja

HELSINGIN TAIDEHALLI

KEVÄT 2018

Nonstop-työpajassa tutustutaan graffitien ja katutaiteen tyylisuuntiin, tekniikoihin ja materiaaleihin. Työpajassa herätetään omat ideat ja luonnokset henkiin tussien avulla.

Ohjaajana toimii Helsingissä asuva graffititaiteilija ja taidekonservaattori Viivi Vierinen. Taiteilija on kiertänyt maalaamassa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa, jonka lisäksi hän on myös maalannut julkisia teoksia eri puolille Suomea. Taiteilijan teoksissa pääosassa ovat perinteisen graffitin lisäksi usein sensuellit ja mystiset naishahmot sekä luontoteema ja lempeät eläinhahmot.

Työpajat sopivat kaikille ja eivätkä vaadi erikoisosaamista. Alle 12-vuotiaat vanhempien seurassa.

Sisältyy pääsylipun hintaan. Museokortti käy. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

Omakuvatyöpaja

HELSINGIN TAIDEHALLI

KESÄ 2017

Nonstop-omakuvapajan kuluessa käydään läpi vaihteleva joukko perinteisiä, kokeilevia, kenties humoristisiakin lähestymistapoja omien kasvojen piirtämiseen. Paja etenee lyhyiden harjoitteiden kautta: mukaan on helppo tulla missä vaiheessa tahansa ja työskentelyä voi jatkaa sen verran kuin itsestä tuntuu sopivalta.

Ohjaajana toimii kuvataiteilija Vappu Rossi.

Omakuva I ja II

HELSINGIN TAIDEHALLI

SYKSY 2017

Suomen Taideyhdistys järjestää Helsingin Taidehallissa kuvataiteilija Vappu Rossin lyhytkurssit OMAKUVA I ja II.

VAPPU ROSSI (1976) on kuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti piirustustaidostaan. Rossin teosten pääaiheena on ihmisen kuva. Soveltava ja kokeileva piirtäminen sekä yhteistyöprojektit tanssijoiden ja muusikoiden kanssa kuuluvat keskeisesti hänen tuotantoonsa. Rossi on kokenut ja kysytty opettaja, joka on kehittänyt ja jalostanut havainnosta piirtämisen opetusmetodeja ja vetänyt piirustuskursseja mm. Ateneumilla, Kuvataideakatemiassa, Oriveden opistolla ja Helsingin taidemuseolla. Rossi on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Lyhytkurssilla käydään läpi perinteisiä, kokeilevia, kenties humoristisiakin lähestymistapoja omien kasvojen piirtämiseen. Työskentely etenee lyhyiden harjoitteiden kautta. Kurssilla saa tiiviissä paketissa katsauksen havainnosta piirtämisen erilaisiin puoliin. Se sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille.

Kurssin toinen päivä tähtää valmiin omakuvateoksen toteuttamiseen. Työskentelyn apuna voi käyttää peiliä tai valokuvaa, mutta työn voi toteuttaa myös edellisen kurssipäivän harjoitustehtävien pohjalta. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Se käy luontevaksi jatkoksi kurssin ykkösosalle, mutta toimii myös itsenäisenä kokonaisuutena.

Lapsille ja aikuisille

HELSINGIN TAIDEHALLI

KEVÄT 2017

Ohjaaja: Vappu Rossi

bottom of page