INFO

Suomen Taideyhdistyksen tarkoitus ja toiminta

 

Vuonna 1846 perustetun Suomen Taideyhdistyksen tarkoituksena on suomalaisen kuvataiteen tukeminen sekä sen tuntemuksen ja harrastuksen edistäminen. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan mm. jakamalla vuosittain apurahoja ja palkintoja kuvataiteilijoille ja taidearvostelijoille. Suomen Taideyhdistys pyrkii ensisijaisesti tukemaan nuoria ja lahjakkaita, uransa alussa olevia kuvataiteilijoita.

 

Yhdistys järjestää säännöllisesti suomalaista taidetta esitteleviä yksityis- ja teemanäyttelyitä ja niihin liittyviä tapahtumia sekä julkaisee näyttelyihinsä liittyen tutkimuksellisesti suuntautunutta taidekirjallisuutta. Yhdistyksen jäsenillä on vapaa pääsy Suomen Taideyhdistyksen järjestämiin näyttelyihin.

 

Keskeinen yhdistyksen toimintamuoto on taideteosten hankkiminen vuosittaisiin jäsenarpajaisiin. Taidearvonnassa arvotaan jäsenten kesken vuosittain satakunta kotimaista nykytaidetta edustavaa ja pääosin nuorilta taiteilijoilta hankittua teosta. Lisäksi yhdistys järjestää kaikille avoimia croquis-piirustusiltoja Helsingin Taidehallissa tiistai-iltaisin.

Vuonna 2020 Suomen Taideyhdistykseen kuului 1 406 jäsentä. Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa taiteen ystävä maksamalla vuosikohtaisen jäsenmaksun (35 euroa vuonna 2021).

YHTEYS

Osoite

c/o Helsingin Taidehalli 

Nervanderinkatu 3

00100 Helsinki

Puhelin

(+358) 45 7731 4315

Sähköposti

Vuonna 1846 perustettu Suomen Taideyhdistys tukee suomalaista kuvataidetta sekä edistää sen tuntemusta ja harrastusta. Yhdistys jakaa apurahoja ja palkintoja kuvataiteilijoille ja taidekirjoittajille, tuottaa näyttelyitä sekä arpoo vuosittain hankkimansa taideteokset jäsenten kesken.