TOIMIHENKILÖT

Suomen Taideyhdistyksen johtokunta 2020

Johtokuntaan kuuluvat vuosikokouksessa huhtikuussa valitut puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja viisi jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä jäsenet ja heidän varamiehensä valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Puheenjohtaja: Päivi Karttunen (FK)
Varapuheenjohtaja: Asko Mäkelä (FL)
Varsinaiset jäsenet: Antti Huotari (KTM), Arto Jurttila (KTM), Riitta Ojanperä (FT), Ulla Pennanen (intendentti), Antti Tanttu (kuvataiteilija)
Varajäsenet: Hannu Hokka (KTM), Tuula Hämäläinen (juristi)

Lautakunnat 2020

Yhdistyksen lautakuntien jäsenet ja varajäsenet valitaan vuosikokouksessa huhtikuussa vuodeksi kerrallaan ja heidän on oltava yhdistyksen jäseniä.

Apuraha- ja palkintolautakuntaan sekä teosostolautakuntaan kuuluu kolme varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. Kahden varsinaisen jäsenen tulee olla kuvataiteilijoita ja varajäsenistä yhden on oltava kuvataiteilija. Kirjallisuuslautakuntaan kuuluu kolme jäsentä.

APURAHA- JA PALKINTOLAUTAKUNTA

Puheenjohtaja: Antti Tanttu (kuvataiteilija)
Varsinaiset jäsenet: Susanne Gottberg (kuvataiteilija), Hanna Johansson (dekaani)
Varajäsenet: Heini Aho (kuvataiteilija), Pessi Rautio, (FM)

TEOSOSTOLAUTAKUNTA

Puheenjohtaja: Eeva-Leena Eklund (kuvataiteilija)
Varsinaiset jäsenet: Juha-Heikki Tihinen (FT), Paavo Paunu (kuvataiteilija)
Varajäsenet: Piia Oksanen (kuraattori), Inka Nieminen (kuvataiteilija)

KIRJALLISUUSLAUTAKUNTA

Puheenjohtaja: Asko Mäkelä (FL)
Jäsenet: Johanna Lecklin (kuvataiteilija, KuT), Sini Mononen (taidekriitikko, FT)

Rahastonhoitaja

Hannu Hokka (KTM)

Asiamies

Jan Förster (Taidehallin johtaja)

Muut toimihenkilöt

Toimistosihteeri: Anna Kinnunen

Tuottaja: Katri Salmenoja

YHTEYS

Osoite

c/o Helsingin Taidehalli

Nervanderinkatu 3

Puhelin

(+358) 45 7731 4315

Sähköposti

Vuonna 1846 perustettu Suomen Taideyhdistys tukee suomalaista kuvataidetta sekä edistää sen tuntemusta ja harrastusta. Yhdistys jakaa apurahoja ja palkintoja kuvataiteilijoille ja taidekirjoittajille, tuottaa näyttelyitä sekä arpoo vuosittain hankkimansa taideteokset jäsenten kesken.