web_Roma Auskalnyte 'Titled' digital photography 2017.jpg
Pris och stipendier

PRIS OCH STIPENDIER 2022

Finska Konstföreningen delar årligen ut tretton viktiga konstpris: dukatpriset, hederspriset, tio William Thuring-pris samt Edvard Richter-litteraturpriset. Därtill beviljar föreningen stipendier åt unga konstnärer och konstskribenter.

web_DSF6023_Eeva_Tamminen_kuva_Patrik_Rastenberger.jpg

Eeva Tamminen vald till ny verksamhetsledare

I december börjar en ny era i Finska Konstföreningens långa historia då den första heltidsanställda verksamhetsledaren, fil.mag. Eeva Tamminen tillträder sin tjänst.

web_Maija_Blåfield_portrait_kuva_Patrik_Rastenberger.jpg

Exceptionellt och vardagligt

Maija Blåfield talade med Riikka Kuoppala om sina utgångspunkter för konstskapandet och om sin kommande utställning på Helsingfors Konsthall. Läs intervjun på Taidepalsta!

Taidehalli piirustusilta final0510.jpg

Croquiskvällar

Finska Konstföreningen ordnar croquiskvällar på Helsingfors Konsthall på tisdagar kl. 18–20. Glöm inte att ta med egna redskap. Ingen föranmälan.